Telefon

02 300 62 00

E-pošta

tajnistvo@szks.si

Sodelovanje s partnersko medicinsko šolo Ante Kuzmanića Zadar

  • Podpis pisma o nameri sodelovanja (2007)
  • Izmenjave dijakov 
  • Izdelava skupnih spletnih strani
  • Videokonferenčni pouk, “mega” konference
  • Sodelovanje v projektu E-medica 
  • Sodelovanje v evropskih projektih

Sodelovanje z Avstrijo: Graz, Semriach, Wettmannstatten

Sodelovanje z organizacijo Sonnenhof, sedaj Pflege mit Herz, poteka že od leta 2003. V jesenskem in pomladanskem roku so naši dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih opravljali PUD v kraju Semriach oz. v kraju Wettmannstätten. Dejavnosti koordinatorja: stalni stiki in spremljanje dela naših dijakov, prevodi potrdil o opravljanju PUD-a, informacije o možnostih zaposlitve v Avstriji ter stiki z našim in avstrijskim ministrstvom v zvezi s priznavanjem programa TZN in BN v Avstriji, pomoč in nasveti pri urejanju dovoljenja za opravljanje poklica ter pridobitvi potrdila o strokovni usposobljenosti “Berufszulassung”.

Wundschuh, Graz/Gradec: AKADEMIE FÜR GESUNDHEIT/Akademija za zdravstvene poklice
– nadaljevanje 11-letnega sodelovanja s sorodnimi šolami v Gradcu
– obisk predstavnika AFG Gradec
– pridobivanje zdravstvenih organizacij za opravljanje pripravništva v Gradcu in okolici

Študijski programi v Avstriji

Sodelovanje z Nemčijo: Munchen, Freiburg, Bonn, Bad Soden bei Frankfurt, Bad Marienberg

Augustinum München

 S to organizacijo sodelujemo od leta 2008, ko nam je g. Klemz poslal dopis s povpraševanjem, ali bi naši dijaki želeli opravljati delovno prakso (Schnupperpraktikum) v njihovi ustanovi v Münchnu oz. v njegovi okolici. Na počitniški praksi v organizaciji Augustinum se je zvrstilo več kot 30 dijakov, 5 jih trenutno opravlja pripravništvo v Nemčiji, nekateri so se po opravljenem pripravništvu in strokovnem izpitu zaposlili v Münchnu.

Evropska hiša, EUROPAHAUS BAD MARIENBERG

Dijaki naše šole, ki sodelujejo pri urejanju šolskih glasil, se že od leta 2002 dalje v prvi polovici maja udeležujejo enotedenskega seminarja za urednike šolskih glasil v Evropski hiši Bad Marienberg v Nemčiji.
Cilj seminarja je mladim Evropejcem približati ustanove in organizacijo EU ter spoznavanje mladih med seboj in izmenjava medsebojnih izkušenj na različnih področjih. Mladi šolski novinarji se seznanijo in naučijo pripravljati spletno šolsko glasilo z najnovejšo IKT tehnologijo. 

Dostopnost